Forårskoncert 2023

14. maj kl. 16.00 2023 i Stavnsholtkirken, Stavnsholtvej 25, 3520 Farum

  • Gades” Elverskud”
  • Albertes ”Lyse Nætter”
  • Sebastians ”Vårvise”
  • ”Fald min engel” af Steffen Brandt
  • “En nat bli´r det sommer” – Unmack/Hassig/Voss

Lidt om værket “Elverskud”:

Elverskud er skrevet af Niels W. Gade, teksten er inspireret af H.C. Andersen og flere andre digteres fortællinger om Elverhøj og de lokkende elverpiger.

Handlingen er dramatisk – hr. Oluf, der rider ud natten før sit bryllup og møder elverkongens datter. Hun lokker, men han modstår, og det bliver hans død.

Solisterne er alle professionelt uddannede sangere :

Marie Dreisig synger partiet som Elverkongens Datter. Marie er ud af en musikalsk familie og har studeret  i København og London. Hun har optrådt i både operaer, operetter, musicals og moderne værker.

William Pedersen er Hr. Oluf i Elverskud. Hanhar studeret i London, München og København og er en efterspurgt oratoriesolist. Desuden har han sunget talrige partier inden for opera og operette, bl.a. i Det Kgl. Teater og Opera Hedeland.

Kirsten Grove synger partiet som Moderen. Kirsten har en lang karriere som koncertsanger. Desuden har hun bl.a. sunget i DR Vokalensemblet, og hun synger i Farumkirkernes Kammerkor Convivium, hvor hun har haft mange soloopgaver.

Elverskud akkompagneres af Troels Roland. Troels er konservatorieuddannet pianist og har optrådt på danske festivaler som Schubertiaden i Roskilde.
Troels Roland har arbejdet med projekter som repetitør på Operaakademiet, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium.
Troels Roland har modtaget Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium i 2015, stipendie fra den Böhmske fond samt Anne Marie Mortensens legat.